söndag 23 januari 2011

Idrottsgalan

För första gången var jag igår på idrottsgalan och det var sannerligen en positiv upplevelse.

Jag har bara en gång tidigare varit på gala, det var fotbollsgalan för några år sedan och den var så tråkig att man hela tiden måste förhöra sig om hur tidigt man kunde åka därifrån utan att det skulle bli sura miner.

Det här var dock någonting helt annat! Välplanerat, god mat, bra underhållning (till stora delar) och riktigt bra musik.

Jag tycker framför allt att vi fick prov på vad som är rolig åländsk underhållning och vad som är dålig och pinsam åländsk underhållning.

Till den bra kategorin hör då Astrid Olhagen ringer Mål-Ove (som var konferencier) och frågar vad tusan han håller på med och pallra dig därifrån ögona böj, varpå Mysan (den andra konferencieren) säger att då behöver vi en ny, en med mera hår och kanske egen radiostation, varpå Frille tar över rodret.. Detta pågåår ända tills Roger Nordlund ställer sig upp i publiken och påpekar att det här är inte passande beteénde för en lagtingspolitiker och Frille får lämna plats åt Tommy Lundberg. Allt detta var mycket bra, väl genomtänkt och roligt.

Till den andra sidan hör när två självutnämnda komiker får fritt utrymme att tänka ut skojiga buskis sketcher. Oftast blev det riktigt dåligt, men till deras försvar får väl sägas att en hel del skratt hördes även om de inte kom ifrån mej.


Ett par andra saker som är värt att notera är Roger Nordlunds "riktiga män pussas inte, men vi kan kramas" till Kenta Sandvik.

Oskis långa utläggning om det beklagansvärda i att det är för mycket utlänningar i IFK där det t om finns spelare från "mörkaste, svartaste Afrika".

Britt Lundberg och Katrin Sjögren som läste innantill från sina lappar när dom skulle presentera pris var av en av dom (osäker på vem just nu) läste helt utan betoningar som om det bara var en hög slumpvis utlagda ord på pappret.

Bäst var förstås Göteborgaren (Olberg) som tog över konferencierskapet sista halvan av programmet och verkligen var proffs ut i fingerspetsarna och dessutom väldigt rolig. Carl Martindahl som uppträdde var också väldigt, väldigt bra.

Som sagt det här var något helt annat än fotbollsgalan och får absolut toppbetyg av mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar