måndag 4 mars 2013

Avant garde?

Snöplogningen idag blev lite av ett antiklimax. När jag anlände till min första destination fanns knappt nån snö att ploga. Jag gjorde några stickprov på andra fastigheter men det såg likadant ut där så jag stuvade om och gjorde mig klar för sandning istället. Problem uppstod åter då det visade sig att sanden frusit fast i byttan.

Vi sadlade om och åkte ut på spaning till ett hus som inte är vårt och då Conny med kännarmin konstaterade att där fanns Avant spår kunde jag inte hålla mig och hakade på jägarspåret. Det gjorde inte Conny dock och efter att jag talat om att vi måste vara försiktiga utifall det var en Avant hona med unge, spanat efter Avant spillning och talat om vikten att vara försiktiga då Avant papporna kan vara farliga så här i brunst tider var hans enda svar, och jag citerar, "om den här dörren är låst skjuter jag dej".

Det var den inte och jag lever. Jag hittade en del namn som kunde passa in på Ella Grussner-Cromwell-Morgan listan dock. Folke Mitts, Schlott och Luck bodde alla där och jag känner redan att jag gillar det huset.

En Avant-flock med ungdjur. För det mesta helt ofarliga.



Avant-hona med fjolårskalv, här gäller det att ta det varligt!



En Avant-tjur som betar,  ofarlig om man inte går för nära.

1 kommentar:

  1. Sarah Gustafsson4 mars 2013 kl. 22:51

    Aha. Det var därför när vi var till samma hus ikväll och jag sade "Ser ju ut som någon plogar vettigt med maskin här iallafall" sade han "Det är Avantspår.................." och så fick jag en blick som att *där var den diskussionen slut och inga fler kommentarer på det. punkt.*

    SvaraRadera